Maastunnel Rotterdam: wie niet zaagt wie niet wint

13-11-2017

 

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Vier tunnelbuizen verbinden de stad Rotterdam sinds 1942 met de oevers van de Nieuwe Maas. Een imposant Rijksmonument dat dagelijks 75.000 motorvoertuigen en evenzoveel (brom)fietsers en voetgangers doorlaat. Maar nu even niet.  

 

Sinds een aantal maanden is namelijk een grootscheeps renovatie- en restauratieproject gaande in de Maastunnel. De ondervloer - die op de bodem van de Maas ligt - is aangetast door betonrot en moet vervangen worden. Ook de technische installaties zijn aan een update toe en zo kan het dat een van de tunnelbuizen sinds de zomer dicht is. De andere buis is volgend jaar aan de beurt.

 

Om de ondervloer te kunnen vervangen moest ruim 2,6 kilometer betonwand stukje voor stukje verwijderd worden. En dat midden in de bouwvak. Een uitdagende klus en dus een kolfje naar de hand van WIHA. Mededirecteur Johnny Kock vertelt: “We hebben 8 grote wandzaagmachines ingezet voor deze klus. Verder hebben we honderden gaten geboord ten behoeve van hijswerk én vele betonpoeren losgeboord. Ten tijde van de werkzaamheden waren continu 12 tot 14 man aan het werk in de tunnel. Terwijl de rest van Nederland aan het vakantie vieren was. Inmiddels is deze klus geklaard, maar volgend jaar gaan we terug voor de tweede buis.” 

 

Terug