WIHA Brandpreventie is specialist in brandwerend bekleden, coaten, beschermen en afdichten van constructies.
WIHA Brandpreventie is Hilti Geaccrediteerd Firestop Partner

Brandwerend bekleden

WIHA Brandpreventie is gespecialiseerd in het brandwerend bekleden van:

  • hoofddraagconstructies
  • wanden

Dit gebeurt door middel van brandwerende beplating. Afhankelijk van de gestelde brandwerende eis zal er een benodigde dikte van het materiaal worden bepaald. Ook zullen de gebruikerseisen meespreken in de materiaalkeuze (stootvast, lichtgewicht, etc). De montage gebeurt volgens de gestelde normen, klossen, voegdekkers, lengte nieten 2,5 x plaatdikte of volgens de geteste  constructie.

Meer informatie? Mail of bel 0315 - 68 64 28 ons!

Brandwerend beschermen

Stalen en koperen leidingen en luchtkanalen worden afhankelijk van de sparing aangeheeld met een materiaal (kit of fireboard), zodat de aansluiting op de wand brand- en rookdicht is volgens de gestelde WBDBO-eis.
Het geheel zal met een brandwerende coating worden afgewerkt. Bij kunststof buizen zal eerst de aansluiting met de wand brand- en rookdicht worden afgewerkt. Vervolgens zal er een brandmanchet worden geplaatst volgens de gestelde WBDBO-eis.

Meer informatie? Mail of bel 0315 - 68 64 28 ons!

Brandwerend / rookdicht afdichten

Brandwerend en rookdicht afdichten van:

  • naden
  • voegen
  • wandaansluitingen

Afhankelijk van de gestelde WBDBO-eis en de gebruikerseis zal er ook een passende elastische kitkeuze worden gemaakt. Afhankelijk van het bestaande zal er een rug vulling worden geplaatst en het geheel worden afgewerkt.

Meer informatie? Mail of bel 0315 - 68 64 28 ons!

Brandwerende kleppen plaatsen

Waar een luchtkanaal door een brandwerende scheiding loopt of in een koker gaat, zal er een goedgekeurde brandklep geplaatst moeten worden. Of het nu gaat om een rond, vierkant of langwerpig kanaal, in elke situatie kunnen wij de kleppen leveren en monteren.

Meer informatie? Mail of bel 0315 - 68 64 28 ons!